2014-01-14 10:56:21• hírek • Szatmár.ro

Leégett egy erdődi bútorgyár

Szikra okozta a tüzet, a keletkezett kár értéke megközelítőleg 1,1 millió lej.

Tűz ütött ki hétfő éjszaka Erdődön, az Universal kft.-hez tartozó termelési csarnokban, amely a Vasútállomás utca 2 szám alatt található. A tűzoltókat 23.27-kor riasztották, az oltást pedig 23.47-kor kezdték meg: ekkor a helyi lánglovagokon kívül a helyszínen voltak a szatmáriak is, három tűzoltóautóval és egy SMURD rohammentővel. Az oltást nehezítette, hogy erős szél fújt, ami táplálta a lángokat és segített azok terjedésében. A tűz egy adott pillanatban 1500 négyzetméteren pusztított.

A kisváros utóbbi éveinek legnagyobb tüzét 3.27-re sikerült eloltani. Az utólagos vizsgálatok azt mutatták, hogy a szellőztetőrendszerben keletkezett szikra okozta a tüzet, amely nagyon gyorsan terjedt, ugyanis - ahogy az egy asztalosműhelyben lenni szokott - rengeteg éghető anyag volt a termelési egységben.

Azt bizonyítja a megsemmisült javak listája is. Megsemmisült az épület közel 2 ezer négyzetméteres tetőszerkezete, faanyagok - alapanyagok és már elkészült termékek, nagyjából 700 darab szék, 1000 négyzetméter vinilin, 300 négyzetméter bőr, négy négyzetméter szivacs, 15 négyzetméter gerenda és 60 liter lakk.

Emellett használhatatlanná vált több munkagép, amelyet a fa feldolgozásakor használtak, kárpitozó-berendezések, termopán ablakok gyártásakor használt berendezések, egyéb munkagépek és a sort még folytathatnánk... A keletkezett kár összértéke megközelítőleg 1,1 millió lej. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk a lángok további terjedését, így sikerült megmenteni a raktárépületet és a gyár irodáit is - a megmentett javak értéke 900 ezer lej körüli.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: